De voorloper van Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. is ontstaan tijdens de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder, welke tussen 1848 en 1852 plaatsvondt. Tijdens deze drooglegging was er een tekort aan een kerk, een kroeg en een gereedschapssmid. Deze smid was destijds dhr. Waasdorp van wie dhr. J.G. Straathof het roer overnam, waarna hij in 1924 officieel Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. oprichtte. In 1977 zijn dhr. J.J.M Straathof en mevr. J.J.M. Straathof-Lourier de eigenaren van Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. geworden. Onder hun leiding werd het bedrijf gemoderniseerd en inmiddels is het niet meer te vergelijken met het bedrijf van toen.

Sinds 2012 zijn wij verhuisd naar Hillegom en ingetrokken bij Evers Staalconstructies B.V., ons zusterbedrijf, waar we ook van de faciliteiten gebruik kunnen maken. Deze modernisering heeft binnen het bedrijf voor een cultuur gezorgd waar het belang van de klant hoog in het vaandel staat. Doordat wij een klein bedrijf zijn kunnen wij ons volledig focussen op de klant, wat vaak resulteert in een solide en duurzame samenwerking. Wanneer een klant met een probleem naar ons toekomt zullen wij er zo veel mogelijk aan doen om deze lasten weg te nemen bij de klant, door middel van advies op maat en een volledige toewijding.

Onze werkwijze

Wij hebben bij Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. onze werkwijze gebaseerd op 5 verschillende pilaren. Dit beleid fungeert als de basis voor de beslissingen die wij als bedrijf nemen.

Onze vakmensen zijn ons kapitaal. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ons personeel het fijn vindt om bij ons te werken. Wij dagen ons personeel uit om zichzelf continu door te ontwikkelen en moedigen ze dan ook aan om elkaar uit te dagen. De techniek staat nooit stil en daarom willen wij als Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. ons personeel volop de mogelijkheid bieden om hier in mee te gaan door studies en opleidingen te volgen. Deze opleidingen kunnen zowel verdiepend als verbredend zijn, om jezelf te ontwikkelen en de kwaliteiten van onze proces hiermee ook naar een hoger niveau te tillen. Dit alles zorgt ervoor dat er weinig verloop is binnen onze organisatie.
Onze werkzaamheden zijn gebaseerd op vertrouwen. Als bewijs hiervoor doen wij al jarenlang een beroep op onze vaste toeleveranciers, onderaannemers en relaties. Deze partijen zien wij als een waardevolle toevoeging aan ons werkproces. Klanten weten ons vaak te vinden vanwege onze flexibiliteit, slagkracht en hulpvaardigheid die wij als vanzelfsprekend zien. Dit resulteert vaak in lange en duurzame samenwerkingen, die wij zéér waarderen.
Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. is onderdeel van de DSF-groep, ofwel Dutch Steel Fabricators. Binnen deze groep wordt er nauw samengewerkt tussen verschillende Nederlandse staalkonstruktiebedrijven met elk hun eigen expertise, waarbij continu kennis wordt uitgewisseld om door te blijven ontwikkelen.

Klik op het logo voor de website van DSF
Omdat wij ons continu willen verbeteren investeren wij doorlopend in nieuwe ontwikkelingen zoals nieuwe machines, en productieprocessen. Ons hypermoderne ERP-systeem is hier een uitstekend voorbeeld van. Ook streven wij naar digitale informatieoverdracht. Stapels papier behoren wat ons betreft tot het verleden door de digitalisering van tegenwoordig. Deze werkwijze effectueert in uitstekende resultaten die aantoonbaar zijn. Zo hebben wij bijvoorbeeld een solvabiliteitsratio van meer dan 50%.
Vanzelfsprekend zijn wij altijd op zoek naar milieubesparende maatregelen. Denk hierbij aan het reduceren van energieverbruik, bijvoorbeeld door het gebruiken van LED verlichting door onze gehele pand heen en de aanschaf van elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s. Daarnaast proberen wij de energie die wij nodig hebben vooral op duurzame wijze binnen te krijgen, bijvoorbeeld door zonnecollectoren.

Certificering

Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. is in het bezit van diverse verplichte en niet verplichte certificaten. Zo is er bijvoorbeeld het VCA*-certificaat, het certificaat voor Erkend Leerbedrijf en natuurlijk de certificering van de NEN-EN 1090-1, NEN-EN 1090-2 en de NEN-EN ISO 3834-2.

Wij zijn als Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. lid van de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, ofwel SNS. Het sociale regionale platform wordt door de lidbedrijven van deze verenigingen als zeer waardevol ervaren en geeft de SNS de basis voor haar overkoepelende activiteiten. De Vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS) stelt zich ten doel de belangen te behartigen van aangesloten staalkonstruktiebedrijven, die zich bezighouden met het vervaardigen en/of leveren van staalkonstrukties.

Klik op het logo voor de website van Samenwerkende Nederlandse Staalbouw

Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. is gecertificeerd volgens de NEN-EN1090-1 en voldoet dus aan alle eisen van de CE-markeringen. Verder zijn alle producten van Kostruktiebedrijf J. Straathof b.v. geproduceerd volgens de eisen van de NEN-EN 1090-2 en kunnen deze producten worden geproduceerd tot en met uitvoeringsklasse EXC 3. Controle op de uitvoering volgens de norm wordt periodiek uitgevoerd door TÜV Nederland.

Klik op het logo voor het certificaat

De norm NEN-EN ISO 3834-2 maakt onderdeel uit van de NEN-EN 1090-1. De NEN-EN ISO 3834 certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden. In deze norm worden alle werkzaamheden op het gebied van lassen omschreven. De NEN-EN ISO 3834 is een kwaliteitsnorm die betrekking heeft op de gehele lasorganisatie. Deze certificering geeft het bewijs dat Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. op het gebied van lastechnische werkzaamheden alle kwaliteitseisen heeft gewaarborgd.

Klik op het logo voor het certificaat

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Alle monteurs van Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. zijn volledig VCA-gecertificeerd. Ook het montagebedrijf, Evers Montage B.V. is geheel VCA* gecertificeerd.

Klik op het logo voor het certificaat

Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. is lid van Koninklijke Metaalunie. Koninklijke Metaalunie is met meer dan 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Metaalunie richt zich op bedrijven in de Metaal en Techniek van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 werknemers. Koninklijke Metaalunie staat garant voor een brede expertise, kennis van de branche en biedt een concrete, resultaatgerichte aanpak.

Klik op het logo voor de website van de Koninklijke Metaalunie

Een Bouwwerk Informatie Model, ofwel BIM is een informatiemodel dat gebruikt wordt bij het ontwerpen en bouwen van een gebouw of konstruktie. De voordelen van BIM zijn groot:
  • Er is een significante toename van integrale informatie
  • Er bestaat de mogelijkheid tot kostenbewaking vanuit het model
  • De planning kan worden gekoppeld aan het model
  • BIM verbetert de communicatie
  • De faalkosten worden drastisch gereduceerd
Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v. is een sterke parter in BIM: de door ons gebruikte software sluit naadloos aan met de veelgebruikte BIM-software zoals Revit en Tekla BIMSight. Informeert u gerust naar de mogelijkheden om uw door ons geleverde staalkonstruktie in uw BIM-model op te laten nemen.

Onze disciplines

Bekijk hier de verschillende afdelingen van Konstruktiebedrijf J. Straathof b.v.

Engineering

Engineering

Op onze engineeringsafdeling lopen ervaren engineers die dagelijks allerlei staalkonstrukties tekenen en meedenken in oplossingen die verder gaan dan staal alleen.

Lees meer

Productie

Productie

Het productieproces is gericht op het efficiënt verwerken van de verschillende staalkonstrukties, waarbij de kwaliteit van het product voorop staat.

Lees meer

Conservering

Conservering

Onze eigen conserveringsafdeling zorgt voor een strak gespoten verflaag op basis van natlak, waarbij er keuze is uit al onze standaard RAL kleuren.

Lees meer

Montage

Montage

Het transport en montage wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door eigen monteurs die allen beschikken over een bus, geheel ingericht om elke soort klus te kunnen monteren.

Lees meer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk hier onze uitgevoerde projecten of neem direct contact met ons op.​