Molenroeden

Straathof is gespecialiseerd in het vervaardigen van nieuwe molenroeden en staartbalken. Voor deze werkzaamheden hebben wij nog een werkende smidse om authentieke onderdelen te maken. Op dit moment wordt roede nummer 265 gemaakt en zijn de eerste roeden vervoerd naar het buitenland. In het "Hollandse dorp" in Japan en Amerika staan molens met Straathof roeden.

Deze molenroeden worden geheel naar uw specificaties vervaardigd, daarbij bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen tussen een standaard behandelde molenroede of een thermisch verzinkte.

Molenroeden van Straathof in de media

Molens 126 pagina 16In het vakblad 'Molens', nummer 126 van september 2017 uitgegeven door de vereniging De Hollandsche Molen, is naar aanleiding van de levering van de 300ste molenroede een artikel opgenomen over Konstruktiebedrijf J. Straathof. Hierin is onder meer te lezen over de geschiedenis van ons bedrijf en hoe wij doorgaans te werk gaan wanneer er een molenroede besteld wordt. Het artikel uit het blad is hier te lezen.

In nummer 115 van hetzelfde blad, uitgegeven in september 2014, is een artikel over de renovatie van de Kloostermolen te Garrelsweer opgenomen. De nieuwe molenroeden van deze gerenoveerde molen komen uit de fabriek van Straathof. Het artikel uit het blad is hier te lezen.

Voorbeeldfoto's

In de diavoorstelling hieronder vindt u een tweetal foto's uit februari 1997. De nieuwe roede werd toen lopend over het ijs van de Koppoel (te Rijpwetering) naar de Waterloosmolen vervoerd. Een unieke gebeurtenis.